Air RO digunakan pada pesakit buah pinggang ketika melakukan proses dialisis. Air ini telah dikosongkan mineralnya bagi membolehkan berlakunya proses keterbalikan di mana racun seperti logam berat boleh dikeluarkan.
Adakah air ini lebih baik daripada air mineral? Ia menjadi baik apabila ginjal gagal berfungsi tetapi dalam keadaan biasa air mineral yang patut diutamakan. Ginjal mampu membuang keluar semua mineral yang tidak perlu daripada tubuh. Jika keadaan ginjal menjadi lemah dengan sebab-sebab kelebihan mineral tertentu, ahli-ahli herba akan memberikan herba yang bersifat diuretik pada pesakit tetapi bukannya air RO.
Kalau kita membuat perbandingan dari sunnah maka kita akan menemui beberapa hadis Rasullulah S.A.W. menyatakan bahawa air yang terbaik itu ialah air zam-zam. Air zam-zam ialah mineral bukan RO dan pengambilan RO yang berpanjangan akan mengakibatkan kesan sampingan pada tubuh.
Air mineral HPA (walaupun ditulis air minuman) mengandungi mineral yang tinggi serta melalui tapisan dari logam berat merupakan cadangan kita untuk dijadikan ubat. Testimoni yang diterima dari seorang tua, katanya penyakit gatal badannya hilang dengan hanya minum air mineral HPA sehari 2 liter. Inilah kelebihan air mineral daripada air reverse osmosis.
Apa yang boleh menyebabkan ASIDIK/KERACUNAN pada tubuh/darah?
Makanan seharian kita umpama Daging Ayam, Daging Kambing/Lembu, Roti, Nasi, Mee, Prata, Air Berkabonet, Merokok, MSG (MonoSodium Glutamate),Tea, Kopi, Nescafe dan lain-lain lagi adalah berunsur/bersifat asidik!
Makanan seharian kita umpama Daging Ayam, Daging Kambing/Lembu, Roti, Nasi, Mee, Prata, Air Berkabonet, Merokok, MSG (MonoSodium Glutamate),Tea, Kopi, Nescafe dan lain-lain lagi adalah berunsur/bersifat asidik!
Ini bermakna kita tidak dapat mengelakkan sifat asidik pada sistem darah kita setiap saat dan masa selagi kita hidup!
Apakah cara yang boleh untuk menstabikan/meneutralkan semula kesan ASIDIFIKASI ini?
Hanya sesuatu yang bersifat ALKALI sahaja yang boleh meneutralkan sifat KEASIDAN / ASIDIFIKASI ini.
Air yang bersifat ALKALI dapat menjalankan fungsi-fungsi tersebut iaitu MENEUTRALKAN ASIDIFIKASI dalam makanan yang dimakan.
Air yang bersifat ALKALI mempunyai 6 unsur utama (unsur yang sama seperti air zam-zam) iaitu :-
1. Mineral bersifat Alkali
2. Mengandungi Elektrolit
3. Oksigen yang lebih padat
4. Rantaian molekul air yang lebih kecil
5. Mengadungi Elektron (Ion negatif) berlebihan (Excess Electron)
6. Tenaga Gema (Keistimewaan sebenar air Alkali)
Kata-kata dari pemenang anugerah Nobel 2 kali Dr Otto Warburg :-
“Apabila sel sihat kehilangan oksigen, ia akan bertukar menjadi kanser!”
Bagaimana Kanser terjadi???
Memakan makanan yang berunsur ASIDIK tanpa meneutralkannya akan menyebabkan sel-sel mula tidak seimbang.
Bermulalah proses penyakit yang paling ditakuti manusia iaitu BARAH ataupun KANSER!
Keburukan Reverse Osmosis Water
Ujian yang dijalankan ke atas penggunaan Air Reverse Osmosis untuk meneutralkan tahap ASIDIK pada air yang disebabkan oleh makanan ternyata membuktikan bahawa ia gagal meneutralkan tahap asidifikasi.
Oleh itu, air ini tidak sesuai untuk diminum dan digunakan oleh tubuh badan manusia memandangkan ia berupaya membawa penyakit seperti kanser dan barah. Maka, jauhilah pengambilan air ini!
Keburukan Reverse Osmosis Water
Ujian yang dijalankan ke atas penggunaan Air Reverse Osmosis untuk meneutralkan tahap ASIDIK pada air yang disebabkan oleh makanan ternyata membuktikan bahawa ia gagal meneutralkan tahap asidifikasi.
Oleh itu, air ini tidak sesuai untuk diminum dan digunakan oleh tubuh badan manusia memandangkan ia berupaya membawa penyakit seperti kanser dan barah. Maka, jauhilah pengambilan air ini!
0 comments:
Post a Comment